Blended trumpet learning

Gelukkig is de pandemie momenteel in een wat rustiger vaarwater. Er kan weer naar het theater, de concertzaal of andere leuke feestelijkheden worden gegaan. Voor het werk stapt men weer vol in de auto of durft het openbaar vervoer weer aan. De online lessen op scholen zijn eveneens naar de achtergrond verdreven en toch weten we niet waar het heen gaat. In de werksfeer hoor je steeds meer dat het hybride werken vaste voet krijgt, deels op kantoor en deels vanuit huis werken en in het onderwijs wordt ook nagedacht over het ‘Onderwijs van de Toekomst’.

Bij toekomstige visies voor het onderwijs komt de term ‘Blended Learning’ steeds vaker naar voren. Het betekent eigenlijk gemengd leren maar dan wel zo dat live-les en online-les elkaar aanvullen, als het ware complementair zijn. In de live-les komen  vooral de onderwerpen aan bod die daar het meest geschikt voor zijn en online aanvullende onderwerpen die eigenlijk best goed digitaal via de computer kunnen. Hierbij kan gedacht worden aan online theorielessen maar ook masterclasses of workshops volgen, instructievideo’s bekijken en daarmee oefenen. Ook live-online kan natuurlijk zowel individueel met de docent als met een groepje. Delen van de les kunnen eenvoudig worden opgenomen en later kan de instructie nog eens goed worden bekeken. Een bijkomstig voordeel is dat online vanuit huis gedaan kan worden en zo reistijd en dure benzine bespaart.

‘Trompetnet.nl’ wil deze ‘gemengd leren’ lesvorm vanaf het najaar van 2022 gaan aanbieden. Dit kan op individuele basis waarbij om de week live en online lessen worden afgewisseld. Hierbij kan in overleg ook voor een andere verdeling worden gekozen. Ook als groepsles is dit een mogelijke lesvorm. Cursisten krijgen naast individuele lessen met veel persoonlijke aandacht dan ook online digitale groepslessen waarbij allerlei multimedia tools zullen worden ingezet om tot inspiratievolle lessen te komen.

Een concreet lespakket zal deze zomer op deze website worden gepubliceerd en bij vragen en/of belangstelling kunt u ook contact zoeken via
https://www.trompetnet.nl/contact-2

Geplaatst in Trompetnet.nl.