Andre Vulperhorst

Op 7-jarige leeftijd kreeg Andre Vulperhorst zijn eerste tubalessen in Eindhoven bij de brassband van het Leger des Heils. Tijdens zijn middelbare schooltijd vervolgde hij zijn lessen in Den Haag bij Anne Bijlsma, trombonist van het Residentie Orkest.

Vervolgens studeerde Ande Vulperhorst tuba aan het Haags Conservatorium bij Anthony Myatt. Naast de tubastudie volgde hij ook de studie Schoolmuziek en Directie. Speciaal voor zijn eindexamen tuba in 1984 werd door Ruud Koumans een tubaconcert geschreven.

Als tubaist speelde Andre Vulperhost bij veel Nederlandse symfonieorkesten en is hij nog steeds vaste tubaist bij RBO Sinfonia. Naast uitvoerend musicus dirigeert Andre Vulperhorst bij twee harmonie- en fanfareorkesten, werkt hij als docent groot koper en projectleider bij Muziek- en Dansschool Amstelveen en is hij actief op het gebied van Cultuureducatie.

Als producent/muzikant van de voorstellingen ‘Tuba Tom’ en ‘Romeo en Julia’ voor de Stichting Educatieve Orkest Projecten (SEOP) speelt Andre Vulperhorst regelmatig voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Andre Vulperhorst speelt sinds 2012 als tubaist bij Continuous Brass.

Terug naar:
https://www.trompetnet.nl/continuousbrass/musici

Continuous Brass