Festival Klassiek Roden

Op zondag 20 oktober j.l. trad Duo Beyond Limits op bij Festival Klassiek Roden. Een erg leuk ééndaags muziekfestival waar eerst de publiekstrekker Vincent van Amsterdam op accordeon een openingsconcert van 45 minuten verzorgde. Daarna ging het publiek verspreid over drie locaties op landgoed Mensinge in Roden naar korte recitals van 30 minuten luisteren. Na een korte pauze werd dit concept nog tweemaal herhaald. De andere ensembles behalve ‘Duo Beyond Limits’ waren ‘Duo Annette Scholten en Nanke Flach’ en ‘Duo Alla Classica’. Het evenement werd afgesloten door ‘Fryslan Brass’. Duo Beyond Limits mocht optreden in het sfeervolle Koetshuis waar het publiek ook talrijk langskwam en genoot van de mooie klanken.


Voor de drie sets had Duo Beyond Limits een gevarieerd programma samengesteld waar vanuit de Barokperiode begonnen werd met de Sonata van J.B. Loeillet in een arrangement van Colette Mourey via het wonderschone romantische Amasia van Laurent Boutros naar de wereldpremière van ‘Blue Salsa’ een nieuw origineel werk voor trompet en gitaar gecomponeerd door de Australische componiste Meredith Connie. Individuele soli stonden ook geprogrammeerd met het betoverende ‘Gnossienne no. 1’ van E. Satie uitgevoerd door gitarist Yiannis Giagourtas en ‘Tango Étude no. 4’ van A. Piazzolla door trompettist Theo Hartman voor deze keer op de warm klinkende cornet uitgevoerd.

Duo Beyond Limits kan gevolgd worden op https://www.facebook.com/duobeyondlimits
Binnenkort volgen op deze facebookpagina ook videoregistraties van de optredens van Duo Beyond Limits gemaakt in het Koetshuis op landgoed Mensinge in Roden. Voor boekingen kunt u terecht op http://www.trompetnet.nl/contact-2

Geplaatst in Productions.