Haags Koperkwartet “Ceremonieel, feestelijk en multi inzetbaar”


Het Haags Koperkwartet bestaat uit vier professionele musici die allen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag hebben gestudeerd. Met hun ruime podiumervaring kunnen zij als kwartet zelfstandig maar ook in samenwerking met kerkorgel en koor gevarieerde optredens verzorgen. Het kwartetrepertoire voor de bezetting van twee trompetten en twee trombones is uitermate geschikt voor kerkconcerten en bevat werken van de Renaissance tot hedendaagse composities. Voor buitenoptredens, concertzalen en andere festiviteiten heeft het kwartet ook een speciaal lichtklassiek repertoire.
Voor meer informatie & contact over het Haags Koperkwartet
https://www.trompetnet.nl/contact-2

Klinkend Haags Koper in de volgende video’s.
Morgenmusik is een driedelige compositie voor koperblazers in 1932 gecomponeerd door Paul Hindemith. Dit werk behoort tot de Duitse traditie van het torenblazen tijdens festiviteiten. Het is een voorbeeld van wat Hindemith zelf noemde ‘Gebrauchmusik’. De compositie bestaat uit drie korte delen: een ceremoniële opening, een lyrisch middendeel en een korte sprankelende finale. Deze uitvoering door het Haags Koperkwartet is live opgenomen op 2 oktober jl. in de St. Jacobuskerk in Den Haag tijdens het Vierne Festival.

 

Fugue in g-minor van Jacques Hotteterre (1674-1763) komt uit zijn Sonata no. 1, opus 3 bewerkt voor koperkwartet door Michel Rondeau. Deze opname is live uitgevoerd door het Haags Koperkwartet op 2 oktober jl. in de St. Jacobuskerk te Den Haag tijdens het Vierne Festival.

Een fuga (van het Latijnse fugere, vluchten) is een muziekvorm waarin meerstemmigheid (contrapunt) en gevarieerde herhaling een hoofdrol spelen. Deze vorm ontwikkelde zich in de 18e eeuw uit verschillende soorten contrapuntische composities als de ricercares, capriccio’s, canzones, en fantasia’s.

 

In 1959 componeerde de Belgische componist Flor Peeters zijn ‘Entrata Festiva, opus 93 – Processional & Recessional’ voor orgel, twee trompetten, twee trombones, pauken en unisono koor ad libitum. Hij droeg dit werk op aan zijn goede vriend en leerling Leopold Sluys.

In de volgende video de live-uitvoering van Entrata Festiva, onlangs uitgevoerd in de St. Jacobuskerk in samenwerking met organist Jos Laus en paukenist Frans Asselman.

In de volgende video feestelijk koper met een uitvoering van ‘The Prince of Denmark’s March’ van Jeremiah Clarke in een arrangement van Matthijs Valkenwoud voor koperkwartet, orgel en pauken.

Meer over het Haags Koperkwartet ook in het Engels op:
https://www.trompetnet.nl/haags-koperkwartet

Het Haags Koperkwartet is te volgen op Facebook:
https://www.facebook.com/haagskoperkwartet

Geplaatst in Productions.