Haags Koperkwartet “Mag ik u voorstellen”

Mag ik u voorstellen: “Ledion-Leonidas Zhupali trombonist bij het Haags Koperkwartet”.

Ledion-Leonidas Zhupali startte op 11 jarige leeftijd met trombone lessen. Van 2011 t/m 2016 volgde hij lessen bij Pete Saunders en Timothy Dowling aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar hij zijn Bachelor diploma in 2016 behaalde. Daarnaast volgde hij een minor in Muziek Educatie en volgde hij een speciaal programma over de Kodaly Methode. Leonidas heeft 2 masters afgerond: Klassiek Trombone aan het Conservatorium Zuyd te Maastricht, alwaar hij les kreeg van Bart Claessens en Muziek Educatie aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag. Daarnaast volgde hij tijdens zijn masters Barok Trombone lessen bij Catherine Motuz.

Als professioneel trombonist speelt Leonidas regelmatig met verschillende orkesten en ensembles. Zo is hij oprichter en vast lid van het Slide Resistance Trombone Quartet en speelt hij in het Catchpenny Ensemble en het Camus Duo. Daarnaast heeft hij geremplaceerd en remplaceert hij in het Nieuw Ensemble, Ives Ensemble, Nationale Operette, Promenade Orkest, Philharmonia Amsterdam, Amsterdam Mendelssohn Kamermuziek Ensemble en de Charkov City Opera.

Naast uitvoerend musicus is Leonidas leraar. Hij is een van de vaste leraren Trombone en Trompet bij de Residents en daarnaast is hij freelance Trombone leraar bij KOO (Kunst Onderwijs en Organisatie) en voor zichzelf. Hij geeft regelmatig lessen aan het Ionische Conservatorium te Corfu, Griekenland.
Leonidas heeft deelgenomen aan vele festivals zoals het Gaudeamus Festival, Festival Klassiek, Holland Festival en Festival Musicale Estense te Italie, daarnaast speelt hij in verschillende bigbands, en speelde hij tijdens de Spinoza awards.
Tijdens zijn opleidingen heeft hij verschillende masterclasses gevolgd van verschillende bekende koperblazers, waaronder bij Ian Bousfield, Michel Becquet, Christian Lindberg, Jorgen van Rijen, Bart van Lier, Blair Bollinger, Jonas Bylund, Enrique Crespo, John Kenny, John Rocco, the Canadian Brass, the Mnozill Brass en Snarky Puppy.
Geplaatst in Productions.