Haags Koperkwartet “Mag ik u voorstellen”

Mag ik u voorstellen: “Cyril Scheepmaker bastrombonist bij het Haags Koperkwartet”

Cyril Scheepmaker begon op 11-jarige leeftijd bij de Wateringse Harmonie de Phoenix met trompetspelen. Daarna kreeg hij les van Jan Buurman, hoornist bij het Residentie Orkest en later bij Theo Laanen, 1e solotrompettist bij het Residentie Orkest. De laatste adviseerde Cyril om over te stappen op trombone en na lessen te hebben genomen bij Piet van Dijk, trombonist bij het Residentie Orkest, ging hij studeren op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde Cyril bij Art Moore, 1e solotrombonist bij het Residentie Orkest. In 1986 behaalde hij het DM- en UM-diploma. Na zijn studie volgde Cyril lessen bij Edward Kleinhammer, bastrombonist bij het Chicago Symphony Orchestra en Roger Bobo, tubaïst bij het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Voordat Cyril ging studeren speelde hij bij de muziekkapel van de Genie tijdens zijn militaire dienstplicht. Na zijn studie was Cyril werkzaam als bastrombonist bij het Orquesta Sinfonica de Madrid in Spanje, het Opera Forum Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Philharmonisch Orkest.

Daarnaast remplaceerde Cyril bij veel andere Nederlandse symfonieorkesten, speelde ook bij het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Fanfare Orkest. Jazz spelen is Cyril ook niet vreemd want hij speelde bij enkele gerenommeerde Jazz Ensembles zoals ‘Peter Ypma+Eleven’ en ‘Rhythm and Brass+one’. Tegenwoordig speelt Cyril naast het Haags Koperkwartet ook bij het ‘The Hague Jazz Project’.

Geplaatst in Productions.