Haags Koperkwartet “Mag ik u voorstellen”

Mag ik u voorstellen: “Theo Hartman trompettist bij het Haags Koperkwartet”.

Theo Hartman is op 9-jarige leeftijd met trompetlessen begonnen bij harmonievereniging T.A.V.E.N.U. in Den Haag. Na trompet gestudeerd te hebben bij Henk Bakker, Theo Laanen en John Taber studeerde hij in 1983 succesvol af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aanvullende trainingen en masterclasses heeft Theo gevolgd bij (internationale) solisten als Peter Masseurs, Pierre Thibaud, Markus Stockhausen, Ken Cox en barokspecialisten Don Smithers en Charles Toet.

Van 1985 tot 1990 werkte Theo als 2e plv. 1e trompettist in vaste dienst bij het Haifa Symfonie Orkest in Israël. Met het Haifa Koperkwartet heeft hij veelvuldig door geheel Israël opgetreden. In 1987 heeft Theo op uitnodiging als 1e trompettist een uitgebreide tournee met het Israel Sinfonietta Beersheva o.l.v. Mendi Rodan door de Verenigde Staten, Canada en Engeland gedaan met als hoogtepunt een gala-concert in Carnegie Hall, New York.

Vanaf 1990 bij terugkeer naar Nederland speelde Theo als freelancer regelmatig bij veel Nederlandse symfonieorkesten, zoals het Noordhollands Philharmonisch Orkest en het Radio Symfonie Orkest. Ook bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag heeft hij een aantal jaren regelmatig meegespeeld.
Sinds 2006 is Theo ook trompettist en initiator bij het koperensemble Continuous Brass.

Sinds 2015 speelt hij in meerdere bijzondere ensembles met uiteenlopende combinatie van instrumenten, zoals het Triple Berry Trio, Duo Beyond Limits en Duo Hartman – Van IJzerlooij. Voor kleinere ensembles bemiddelt hij tevens via TNCB Productions.

Theo is als koperdocent in de Randstad werkzaam bij verschillende muziekscholen en muziekverenigingen via zijn bedrijf ‘Trompetnet.nl’. Ook geeft hij in Den Haag privélessen bij hem thuis.

Met het Haags Koperkwartet – waar Theo de initiator en organisator van is – heeft hij wederom een prachtig ensemble om mee samen te werken.
Geplaatst in Productions.