Haags Koperkwartet “Mag ik u voorstellen”

Mag ik u voorstellen: “Matthijs Valkenwoud trompettist bij het Haags Koperkwartet”.

Matthijs Valkenwoud begon op 12 jarige leeftijd met zijn studie trompet in de ‘jong talentklas’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In de vooropleiding kreeg hij les van Beatrijs Korevaar. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Ad van Zon, solotrompettist van het Rotterdams Filharmonisch Orkest. In 2006 behaalde hij zijn Bachelor diploma en in 2008 zijn Master diploma voor het hoofdvak klassiek trompet. Hij haalde tevens zijn onderwijs akte aan het KC. Onder zijn Master studie volgde Matthijs bijvak natuurtrompet bij Suzan Williams.

Na zijn studie speelde Matthijs als freelancer bij verschillende orkesten zoals het Promenade Orkest, Holland Orkest Combinatie, l’Orchestra Particolare, het Orkest van het Oosten en het Rotterdams Filharmonisch Orkest. In 2015 werd hij uitgenodigd door het Symphony Orchestra of India om enkele projecten in Mumbai (India) en een tournee in Zwitserland mee te spelen. Ook speelde hij bij vele grote musicalproducties van Mark Vijn en Joop van den Ende, waaronder Anatevka, Ciske de Rat, Mary Poppins, Les Miserables en La Cage aux Folles.

Hiernaast volgde hij masterclasses bij o.a. Hansch Gansch, Florian Klingler, Huug Steketee en Peter Masseurs. Naast de werkzaamheden als trompettist is Matthijs ook werkzaam als trompet docent en dirigent/instructeur bij verschillende muziekverenigingen en muziekschool het Koorenhuis in Den Haag.

Geplaatst in Productions.