Mag ik u voorstellen: ‘Armin Segger pianist bij Triple Berry Trio’

Armin Segger behaalde in 1984 het diploma Piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Hier volgde hij lessen bij Nelleke Geesink, Rinus Groot en Marien van Nieukerken. Hij woont in Den Haag, en geeft hier en in Lunteren pianolessen. Daarnaast is Armin uitvoerend musicus.

Trompetnet.nl pr foto Armin Segger
Hieronder vermeld zijn enkele muzikale activiteiten uit het verleden:

  • Duo Bassanova, met contrabassist Roelof Meijer (Residentie Orkest)
  • Stichting ‘Het Schoolconcert’, met de bariton Max van Weegberg
  • Operaproducties, met Anne Haenen en Kerry Woodward
  • Het duo ‘Siewerts & Segger’, met (bas)klarinettist Tom Siewerts
  • Het cd-project van Bam Commijs: ‘Wierd Rag’
  • Koor- en kamermuziekprojecten in wisselende samenstelling

Sinds 1992 is Armin repetitor op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag voor studenten van Roelof Meijer.

Armin houdt van muzikale avonturen. Zo werd hij in 2008 pianist bij het koperensemble ‘Continuous Brass’ waarmee hij al menig recital heeft gegeven. Onlangs werd het ‘Triple Berry Trio’ gelanceerd waar Armin de pianopartij voor zijn rekening neemt. Dit nieuwe trio in een zeer originele samenstelling speelt een gevarieerd modern repertoire voor trompet, cello en piano.

Ook is Armin actief in ‘Mind the Gap Experience‘. Dit multi-instrumentale ensemble, opgericht door Roelof Meijer (snaren), Petra Wolters (houtblaasinstrumenten en accordeon) en Armin Segger (toetsen), treedt regelmatig op.

Van tijd tot tijd geeft Armin Segger recitals met werken van onder meer Johann Sebastian Bach, Frédéric Chopin, Sergej Rachmaninov en Maurice Ravel.

In 2013 vond Armin een nieuwe uitdaging: componeren. De samenwerking met opname-expert en entrepreneur Joost Roset (watertube.tv), leidde tot eerste registraties van werken voor pianosolo. Deze werden in de winter van 2014 gepubliceerd op YouTube.

Geplaatst in Productions.