Specials

De volgende ‘specials’ kunnen ook worden geleverd:

Tromboneles voor ‘kids’
Speciaal voor jonge kinderen bestaat de mogelijkheid om de trombone te ontdekken. Hiervoor zijn de plastic ‘p-bones’ ideaal. Deze trombones zijn zeer licht en hebben een leuke gekleurde uitstraling. Zelf bespeel ik ook de trombone en kan leerlingen in de 1e fase tot 4 jaar deskundig begeleiden. Voor meer informatie en tarieven kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

 

 

Coachen van koperensembles
Als uitvoerend musicus heb ik veel ervaring opgedaan in het Nederlandse muziekleven bij zowel symfonieorkesten, de Koninklijke Militaire Kapel en mijn eigen koperensemble ‘Continuous Brass’. Graag wil ik mijn expertise hierin met u delen. Dit kan heel flexibel van een éénmalige happening tot meer gestructureerde lesvormen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. De coachingkosten hangen af van de omvang van het ensemble, locatie en afstand. Van de uitgebreide bibliotheek van Continuous Brass kan gebruik worden gemaakt. Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op locaties zonder huur, privé of bij verenigingen.

Coaching ensembles
Doelgroep:
kopertrio/koperkwartet/koperkwintet
N.B. het uurtarief voor de coaching wordt verdeeld over het aantal ensembleleden
Tijdsduur
60 min.
90 min.
120 min.
Jongeren
€50
€70
€85
Volwassenen
€60
€85
€110
Bedragen zijn exclusief 21% btw >21 jaar

Trompetnet.nl Trompetnet.nl

Theorie voor volwassenen
‘Vernieuwend, verhelderend & verrassend’

Bij Trompetnet.nl is het mogelijk om theorielessen te volgen. Dit kan zowel individueel als in kleine groepjes. Meer inzicht in de muziektheorie zal de instrumentale of vocale les verrijken. Op een verrassende manier zullen onderwerpen als het notenschrift, opbouw van de toonladders, muzikale taal en geschiedenis worden besproken. Daarbij zal het gehoor tevens worden getraind wat betreft melodie, ritme en het onderscheiden van intervallen. De interactieve mogelijkheden van het internet zullen hierbij ook worden ingezet. Trompetnet.nl maakt ook gebruik van het platform Earz.eu waarbij een gratis leerlingenlicentie als onderdeel van de theoriecursus zal worden verstrekt. Dit betreft ook een leerlingenvolgsysteem. Zo kan er thuis door de cursist naar hartelust geoefend worden en de docent kijkt op afstand mee naar de vorderingen.

Onderstaande theoriecursussen kunnen bij voldoende inschrijving elk moment ‘live op locatie’ of ‘online’ gedurende het cursusjaar starten. Lesavond ook in overleg. Wil je liever overdag een cursus volgen bv. in de ochtenduren dan behoort dat tot de mogelijkheden. Neemt u hier contact op voor meer informatie en het doorgeven van uw interesse.

8 theorielessen voor jongeren, doelgroep: 14-21 jaar60 minuten per les
lesdag: op aanvraag
tijdstip: 19.00-20.00 uur
locatie: Sportlaan 208
in Den Haag
N.B. op andere locaties kunnen ook theorie groepslessen worden georganiseerd, email voor nadere informatie
€90 pp.
groepsgrootte max. 4 cursisten, bij 3 cursisten wordt er gestart; bij 2 cursisten aangepast tarief €140 pp.

8 theorielessen voor volwassenen60 minuten per les
lesdag: op aanvraag
tijdstip: 20.15-21.15
uur of overdag in overleg
locatie: Sportlaan 208
in Den Haag
N.B. op andere locaties kunnen ook theorie lessen worden georganiseerd, email voor nadere informatie
€90 pp.
groepsgrootte max. 4 cursisten, bij 3 cursisten wordt er gestart; bij 2 cursisten aangepast tarief €140 pp.
bedragen zijn exclusief 21% btw >21 jaar

Opfriscursus

Voor amateurmusici die al een tijdje niet meer hebben gespeeld of juist eens een speciale techniek willen oefenen kunnen ‘opfrislessen’ worden afgesproken. Dit kan éénmalig of met meer regelmaat. Hebt u vaak onregelmatige diensten dan kan er met de nodige flexibiliteit toch afspraken worden gemaakt. Agenda’s worden dan geraadpleegd op beschikbaarheid. Voor deze doelgroep heeft Trompetnet.nl nu een éénmalige aanbieding bestaande uit 4 lessen:

Opfriscursus van 4 individuele lessen

voor jongeren tussen 16-21 jaar

éénmalige aanbieding!

tarieven inclusief 21% btw
30 min.
45 min.
60 min.
€100
€140
€180
Normaal
€90
€125
€160
Actie!

Opfriscursus van 4 individuele lessen

voor volwassenen

éénmalige aanbieding!

tarieven exclusief 21% btw
30 min.
45 min.
60 min.
€100
€140
€180
Normaal
€90
€125
€160
Actie!

 

Piccolotrompet als nieuwe uitdaging!

Altijd al eens piccolotrompet willen uitproberen? TrompetnetDan bent u aan het goede adres bij docent en uitvoerend musicus
Theo Hartman. Op afspraak kan een les -individueel of in klein groepsverband- georganiseerd worden in de Randstad.

Piccolotrompet spelen is een aparte ervaring. De weerstand van het kleine instrument is behoorlijk groot maar met een speciale ademtechniek kan deze trompet magistraal klinken. De combinatie piccolotrompet en kerkorgel is een perfecte match. Graag leer ik de enthousiaste gevorderde amateurtrompettist hierbij de vaardigheid van het transponeren aan. Vele beroemde composities uit de Barokperiode behoren dan tot de speelbare mogelijkheden. Wie wel eens werken van J.S. Bach en G.F. Händel heeft beluisterd, zal geïmponeerd zijn door de jubelende trompetpartijen meestal gespeeld door 2 piccolotrompetten en 1 lagere D-trompet. In kleine groepjes kunnen mooie Bach cantaten en spectaculaire Händel oratoria geoefend worden. In het najaar zouden delen uit het ‘Weihnachtsoratorium’ van J.S. Bach gespeeld kunnen worden of bijvoorbeeld de beroemde trompetsolo ‘The Trumpet Shall Sound’ van G.F. Händel. Wellicht zijn er amateur symfonieorkesten op zoek naar uw inbreng in de regio!?

Ik informeer u graag over de eventuele aanschaf van een piccolotrompet. Hierbij kan ik mijn netwerk van muziekwinkels en connecties inzetten. Onlangs heb ik via Atelier Pfeiffer uit Rijswijk twee (budget) piccolotrompetten van het Engelse merk JP (John Packer) uitvoerig getest. Trompetnet.nlZeker de JP-154 met draaiventielen viel bij mij in de smaak. Deze piccolo lijkt op het bekende Duitse merk Scherzer en heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding met een instapprijs van nog geen €600. Enkele karakteristieken van mijn test: de piccolo stemt redelijk tot goed zowel in A-stemming (veel gebruikt in barokwerken) als in Bes-stemming. De mondstuk stembuis voor de centrale tonen had zowel naar boven als naar beneden bij mij voldoende speling. Voor de gevorderde amateurtrompettist en beginnende conservatoriumstudent (met een kleine beurs) is deze JP-154 best een aanrader! De koffer die wordt bijgeleverd is heel compact en goed verzorgd. Voor de Bes-stemming zijn er 3 verschillende mondstuk stembuizen die qua toonkleur zeker wel verschillen.

 

Trompetnet.nl

De JP-254 lijkt op het beroemde Schilke model met lange beker. Ook deze piccolotrompet heb ik getest. Deze trompet kan met cornet- en met trompetmondstuk worden bespeeld. De trompet ligt zeker wel prettig in de hand. De ventielen lopen ook soepel. Ook bij deze trompet een mooie koffer met veel toebehoren. Daarentegen is de prijs wel een stuk hoger richting de €1.200 en dat maakt de prijs-kwaliteitverhouding t.o.v. de JP-154 een stuk minder aantrekkelijk.
Via contact hier kunt u terecht als u meer informatie wenst en een afspraak wilt maken.

Workshops

Trompetnet.nl komt graag bij uw vereniging, school of activiteit langs. Alle koperblaasinstrumenten kunnen tijdens een dergelijke happening worden ingezet. Neem vrijblijvend contact op voor nadere informatie. Voor grote(re) groepen kunnen ook de musici van het koperensemble ‘Continuous Brass’ worden ingehuurd.

Trompetnet.nl Continuous Brass

Voor vervolg:
https://www.trompetnet.nl/trompetnet/referenties