Nieuwsarchief

Continuous Brass ook in 2019 en 2020 als koperkwintet te boeken

Voor grotere podia en bedrijven hebben wij een lichtklassiek programma in de aanbieding met het koperkwintet als bezetting. Hierbij versterkt trompettist Rudolf Weges ons bij die gelegenheden. Wij hebben prachtige sets samengesteld met bekende goed in het gehoor liggende melodieën, van Bohemian Rhapsody tot tango’s, foxtrots en pasa dobles. Meer informatie over de programmering en uw wensen hierin kan gericht worden aan ons via http://www.trompetnet.nl/contact-2

Continuous Brass in 2018 met nieuwe trombonist Jurgen van Oostenbrugge!

Continuous Brass zal in september tweemaal in koperkwartet bezetting optreden met hun nieuwe trombonist Jurgen van Oostenbrugge, die al eerder concerten meespeelde. Jurgen neemt de tromboneplaats over van Joost Geevers, die onlangs aangegeven heeft dermate veel projecten als musicus en dirigent op zijn programma te hebben staan dat hij helaas keuzes moet maken. Wij als collegae begrijpen dat, vinden het jammer maar wensen Joost zeker veel succes met al zijn muzikale ondernemingen. Zijdelings blijft Joost wel beschikbaar als invaller.  Waar treden we dan op als koperkwartet? Allereerst op 16 september bij Muziek in de Wijk Bezuidenhout in Den Haag, voor meer details zie de agenda. Vervolgens op 22 september bij Capelle Bruijst in Capelle aan den IJssel, voor meer details zie de agenda. Sfeerverslagen van deze concerten zijn dan ook te lezen bij http://www.trompetnet.nl/nieuws

Op 19 november 2018 treden we weer als koperkwintet op tijdens een bedrijfsevenement in de stijlvolle Orangerie in Den Bosch. Trompettist Rudolf Weges zal ons wederom komen versterken. Een mooi lichtklassiek programma met uitstapjes naar bekend dansmuziek repertoire zal op onze lessenaars staan. Voor 2019 staan bekende Gerhswin werken als ‘An American in Paris’ (koperkwintetarrangement) en ‘Rhapsody in Blue’ (koperkwintet met pianosolist) ook al in de planning. Zeer geschikt voor grotere podia waar dan een goede vleugel wel een vereiste is.

Continuous Brass in wisselende bezettingen!

Continuous Brass heeft mooie programmeringen in verschillende koperbezettingen. Bij Galerie ‘Sille’ in Oudewater trad het kopertrio op 1 juli 2017 in 3 sets van 30 minuten elk op. Gevarieerde muziek van ‘Divertimenti’ van Joseph Haydn, de bekende Poulenc Sonata tot een zwoele ‘Summertime’ van George Gershwin en nog veel meer. Bij kleinere evenementen is de keuze voor het kopertrio zeker een aanbeveling!

Op 20 november 2018 traden we voor het eerst als koperkwintet op tijdens een bedrijfsevenement in de stijlvolle Orangerie in Den Bosch. Trompettist Rudolf Weges versterkte ons bij die gelegenheid in de prachtige eetzaal waar wij op een groot podium wel 4 sets licht klassieke muziek speelden, van Bohemian Rhapsody tot tango’s, foxtrots en pasa dobles. Het koperkwintet is zeker ook inzetbaar op grotere podia en spektakel is dan te verwachten.

Continuous Brass 10 jaar!

Continuous Brass presenteerde zich op zondag 18 september jl. in een gezellig gevulde Barth Kapel te Den Haag met de volledige bezetting in een feestelijk programma “Continuous Brass 10 jaar!” Het gevarieerde solistische programma met pianobegeleiding in allerlei combinaties werd door het publiek enthousiast ontvangen. Het koperkwartet speelde nog een set met lichtere nummers alvorens het concert met twee encores werd afgesloten. De tweede toegift was tevens een wereldpremière aangezien tubaist André Vulperhorst speciaal voor Continuous Brass een compositie voor koperkwartet & piano had geschreven getiteld ‘CB’. Gebaseerd op deze twee noten volgt er een swingende ragtime waar zelfs Bach fugatisch nog even om de hoek komt kijken. Na afloop was er een gezellige ‘meet & greet’ en kon er onder het genot van een lekker wijntje nog nagepraat worden.

Continuous Brass optreden Midzomerfestival Capelle a/d IJssel

Op zondagmiddag 28 juni jl. heeft het koperkwartet van Continuous Brass opgetreden tijdens het Midzomer Festival in het Schollebos te Capelle a/d IJssel. In een mooie ambiance met een goed luisterend publiek en verder strak georganiseerd door de crew van de SKVR traden een scala aan solisten en kleinere ensembles op. Het weer werkte goed mee en het werd zelfs best warm op het podium. Wij speelden achtereenvolgens in 1 set: Fanfare for Bima (Bernstein), Fuga (Mozart), Instants d'une Aventure comme au cinéma (Meier), Colliwogg's cakewalk (Debussy), Trio for Brass (Nelhybel), Fnugg voor tubasolo (Baadsvik) en Orange Tango (Lopez). Speciale dank aan trombonist Jurgen van Oostenbrugge die Joost Geevers deze dag verving en ook meerdere malen de afgelopen weken prima met ons meegerepeteerd heeft. Continuous Brass bedankt uiteraard ook de SKVR voor de uitnodiging om op dit geweldige Midzomerfestival te hebben mogen spelen!

Nieuw programma voor koperkwartet ‘Van Mozart tot Meier’

Op 12 april jl. hebben we in Amstelveen tijdens de zondagmiddagconcerten van muziekschool Amstelveen ons nieuwe koperkwartet programma 'Van Mozart tot Meier' gepresenteerd. Er was een leuke opkomst en het publiek gaf blijk van waardering voor het wisselende repertoire. Op het programma stond een wervelende ouverture uit Rameau's opera 'Hyroclite et Aricie'. Hierna waren er fugatische werken van Reiche en Mozart. Onze Nederlandse première van Arnaud Meier zijn 'Instants d'Aventure comme au cinéma' was een hele pakkende, van super mysterieuze momenten tot swingende uithalen. Joost Geevers stal de show met zijn theatrale vertolking van Bernstein's Elegy for Mippy voor trombonesolo, een ode aan een overleden hond waar niemand het droog bijhield. Andere Amerikaanse componisten op het programma waren David Uber en Eddie Lewis, van beiden werden kopertrio's uitgevoerd. Met het gezellige Brass Polka van Joseph Horovitz en het zwoele Alla Cubana van Thierry Thibault werd het concert van een uur afgesloten. Als toegift werd de Orange Tango van Alain Lopez nog gespeeld. In juni hoopt Continuous Brass dit programma nog enkele malen uit te voeren, informatie hierover volgt spoedig!

Nieuw programma voor koperduo met piano

Op 11 en 17 december a.s. spelen we met Continuous Brass een mooi programma voor trompet, trombone en piano (zie de agenda). Afwisselend spelen we soli voor trompet & piano maar ook een paar trio’s staan op het programma. Allemaal goed toegankelijke 20e eeuwse werken. 1 uitzondering qua eeuw is Armin Segger’s onlangs gecomponeerde eigen compositie voor pianosolo ‘From far’. Deze week dus de première hiervan!

Continuous Brass met piano!

De komende maanden gaat Continuous Brass weer samenwerken met pianist Armin Segger. Woensdag 17 december a.s. zullen Theo Hartman op trompet, Joost Geevers op trombone en Armin Segger op piano een mooi kamermuziekprogramma uitvoeren in het Energiehuis in Dordrecht. Dit betreft een lunchconcert in de serie ‘ToBe or not tobe’. Voor meer details zie de agenda. Op donderdag 11 december a.s. zal er in Capelle aan den IJssel een try-out worden gehouden om 19.30 uur aan de Fluiterlaan 400 in de aula van de muziekschool.

Continuous Brass op facebook en twitter!

Bij ‘Volg Continuous Brass’ in het menu kunt u ons via social media volgen. Leuke concertfoto’s zijn al gepubliceerd. We houden u ook graag langs deze weg op de hoogte van komende concerten. Wilt u vriend worden van Continuous Brass dan bent u uiteraard welkom. Wij chatten graag met u en uw feedback is zeker nuttig.

NIEUW! Trombonist Joost Geevers komt bij Continuous Brass spelen!

Klaas van Slageren was sinds de oprichting in 2006 trombonist bij Continuous Brass. Heel wat concerten heeft Klaas zowel solistisch met pianobegeleiding als in de kopergroep meegespeeld. Met Klaas was het heel prettig musiceren. Hij was altijd goed gehumeurd met leuke kwinkslagen en er werd serieus gerepeteerd met goede uitvoeringen als gevolg. De reden van zijn vertrek is een carrière verandering richting de IT en de wens om zich weer in Friesland te vestigen. Helemaal uit de muziek is Klaas niet want zijn liefde voor de oude
muziek wil hij wel blijven beoefenen. We zijn via facebook en email regelmatig nog met Klaas in contact en we wensen hem een voorspoedige toekomst tegemoet.

Continuous Brass is blij in Joost Geevers een goede opvolger voor Klaas van Slageren te hebben gevonden. Joost is een serieus musicus en tijdens concerten ‘cool’. Deze week spelen beiden nog bij het Noord Nederlands Orkest en tijdens de pauze werd de ‘continuous brass strik’ symbolisch door Klaas aan Joost overgedragen. Al met al dus een wisseling in goede harmonie.

Continuous Brass op YouTube!

Het koperkwartet van Continuous Brass heeft onlangs in De Lier bij harmonievereniging Excelsior opgetreden. In een goed gevulde Vredekerk speelden Excelsior en Continuous Brass beurtelings hun repertoire. In de originele compositie Sémaphore van de Franse componist Thierry Thibault speelden het koperkwartet met het harmonieorkest o.l.v. dirigent Gerbert Groot Landeweer samen. Van dit concert zijn opnames gemaakt door Albert Hartholt, nu te zien en te beluisteren op YouTube. Via de ‘links’ in het menu kunt u snel bij de opnames komen! Continuous Brass bedankt Excelsior voor de uitnodiging en de prettige samenwerking!

Van het Continuous Brass concertpodium!

Het concert in Den Haag rond het jarige orgel is zeer succesvol geweest. De kerk zat nagenoeg vol en organiste en kopertrio wisselden elkaar strak af. Naast originele composities was er ook aandacht voor de naderende kerst met allerlei kerstliederen in kopertrioarrangementen. De voorbereiding voor het nieuwjaarsconcert in De Lier is in volle gang. Een primeur wordt de uitvoering van Sémaphore van de Franse componist Thierry Thibault voor koperkwartet met harmonieorkestbegeleiding. In de agenda staat nu de volledige informatie betreffende dit optreden.

Continuous Brass treedt op bij Nieuwjaarsconcert!

Op vrijdag 4 januari 2013 zal het koperkwartet van ‘Continuous Brass’ zijn medewerking verlenen aan het nieuwjaarsconcert van harmonievereniging Excelsior uit De Lier. In de Vredekerk in De Lier zal 2013 feestelijk worden ingeluid. Continuous Brass zal eigen repertoire voor koperkwartet uitvoeren. Op het programma zal ook Sémaphore van Thierry Thibault komen te staan. Deze originele compositie is voor koperkwartet met harmonieorkest begeleiding. Voor meer informatie zie de agenda.

Concert in kerststemming rond jarig orgel!

Op maandag 17 december van 20.00-21.00 uur geven organiste Marieke Stoel en het kopertrio van Continuous Brass een feestelijk concert in de Houtrustkerk in Den Haag, voor details zie de agenda. Het door de firma Klais gebouwde orgel werd op 17 december 1937 in gebruik genomen, dus precies 75-jaar geleden. Om dit te vieren is een programma samengesteld met muziek van onder meer Torelli, Guilmant, Brosig en Pachelbel. Continuous Brass, bestaande uit Theo Hartman op trompet, Anke van der Hoek op hoorn en Klaas van Slageren op trombone zal enkele kerstbewerkingen laten horen en ‘Trio for Brass’ van de Tsjechische componist Vaclav Nelhybel uitvoeren. Ook zullen de koperblazers als
solisten met orgelbegeleiding optreden. De toegang is gratis. Bij de uitgang is een vrijblijvende collecte.

Jazz Impromptus van Marco de Goeij herhaald in Capelle aan den IJssel!

Op zaterdag 6 oktober zal Continuous Brass een avondvullend concert geven in het Van Cappellenhuis te Capelle a/d IJssel. Voor details zie de agenda. Het kopertrio bestaande uit Theo Hartman-trompet, Anke van der Hoek-hoorn en Klaas van Slageren-trombone zal ‘Jazz Impromptus’, de nieuwste compositie van de Nederlandse componist Marco de Goeij wederom uitvoeren na de geslaagde wereldpremière van afgelopen 31 maart in theater ’t Evertshuis te Bodegraven. Verder staan soli met pianist Armin Segger op het programma met werken van o.a. Herbert L. Clarke, Boris Blacher, Francis Poulenc en Pierre Gabaye.

Podiumnieuws ‘Dialogue avec la nuit’ in theater ’t Evertshuis in Bodegraven!

Continuous Brass zit vol in de voorbereiding voor het theateroptreden op zaterdag 31 maart in Bodegraven, voor details en links zie agenda. Het programma is enigszins gewijzigd door de recente hoornwisseling en de wereldpremière van Marco de Goeij’s nieuwste creatie voor kopertrio. Na drie uitgebreide sessies met de componist ontpopt zich deze compositie met de intrigerende naam ‘Jazz Impromptus’ zich voor de Continuous Brass musici. We krijgen er steeds meer zin in om deze nieuwe kopertriopareltjes in het openbaar uit te voeren. Wij hopen dan ook op een talrijk publiek op 31 maart! De solisten die avond zijn Theo Hartman op trompet, Anke van der Hoek op hoorn, Klaas van Slageren op trombone en Armin Segger op de vleugel. Op het programma staan verder werken van Nelhybel, Dutilleux, Poulenc, Blacher, Depelsenaire, Commijs en Gabaye. Reserveringen voor dit gevarieerde programma graag via theater ’t Evertshuis, zie link bij de agenda.

Nieuw! Hoorniste Anke van der Hoek komt bij Continuous Brass spelen!

Erik Rozendom heeft onlangs aangegeven zijn speerpunten in zijn carrière te willen verleggen en zich meer te willen richten op o.a. zijn managersfunctie bij ‘Continuo Rotterdam’. Wij wensen hem dan ook veel succes met dit actieve begeleidingsorkest toe. In goed overleg heeft Erik zelf Anke bij ons voorgedragen en wij zijn als Continuous Brass dan ook blij dat zij er veel zin in heeft. Overigens heeft Erik zaterdag 18 februari jl. nog meegespeeld in de première van het programma ‘Fanfare’ wat goed door het aanwezige publiek in de Oudheidkamer in Ridderkerk is ontvangen. Bij de links ‘Continuous Brass playing Bernstein’ in het menu kunt u ‘Fanfare for Bima’ van Leonard Bernstein beluisteren. Het eerste concert waar Anke als hoorniste bij Continuous Brass haar debuut zal maken is op zaterdag 31 maart in ’t Evertshuis te Bodegraven. Dit zal een concert zijn voor kopertrio & piano. In dit programma zal Anke ook solistisch te horen zijn in Poulenc’s Élégie. Zie de agenda als u meer wilt lezen over dit concert in Bodegraven. Anke’s biografie kunt u inmiddels ook op de Continuous Brass website lezen.

Continuous Brass ook in kwartetbezetting te beluisteren!

Tubaist André Vulperhorst komt het ensemble versterken. De voorbereiding voor het nieuwe koperkwartetprogramma ‘Fanfare’ is onlangs gestart. Er wordt gewerkt aan composities van W.A. Mozart, G. Reiche, C. Debussy, L. Bernstein, J. Horovitz en T. Thibault-bekend van het Franse ‘Ensemble Epsilon’ dat ook in de zeldzame bezetting met 1 trompet, 1 hoorn, 1 trombone en 1 bastuba optreedt. Bij de ‘links’ kunt u een youtubeopname van dit kwartet
beluisteren. In ‘Fanfare’ zullen naast koperkwartetcomposities ook solowerken voor de diverse instrumenten te beluisteren zijn en kopertrio’s waarbij de bugel een belangrijke rol speelt. Het eerste concert zal op 18 februari 2012 in Ridderkerk worden gehouden, zie agenda. Het gehele programma ‘Fanfare’ kunt u bij de rubriek ‘programma’s’ op deze website lezen. De uitgebreide biografie van André Vulperhorst kunt u nu ook lezen bij de rubriek ‘musici’ op deze website.

Kopertrio informatie!

Een standaard kopertrio bestaat uit trompet, hoorn en trombone. Francis Poulenc was de eerste componist die voor deze bezetting een Sonata (1922) heeft gecomponeerd. Deze compositie was opgedragen aan ‘Raymonde Linossier’. Dit was een jeugdvriend die Poulenc met de culturele elite van Parijs liet kennis maken. Poulenc’s Sonata is al decennia een bekend repertoirestuk. In Nederland heeft o.a. Marius Flothuis een Sonatina (1945) voor kopertrio geschreven en zeer zeker is Jan Koetsier enorm productief voor ons koperblazers geweest. Zijn Figaro-Metamorphosen uit 1992 is een spectaculair werk. Allerlei Mozart thema’s passeren de revue en de finale is ronduit sensationeel. Dit werk hebben we al een aantal keren uitgevoerd. Vooral in de Verenigde Staten is het kopertrio al jaren populair. Veel universiteiten hebben compositiewedstrijden en/of compositieopdrachten uitgegeven en daarmee is het repertoire verrijkt. Op onze repertoirelijst kunt u al de nodige componisten vinden die voor kopertrio met/zonder piano hebben gecomponeerd.
Pierre Gabaye verdient een bijzondere vermelding voor zijn compositie ‘Récréation’ (1958) waar het kopertrio aangevuld met piano in een 3-delig werk kan schitteren, een echte publiekstrekker. Jan Koetsier heeft vooral voor de combinatie trompet, trombone en piano enkele ‘symfonische werken’ gecomponeerd. Zijn ‘Gran Trio’ en ‘Irisches Trio’ zijn geweldig om uit te voeren. Elk stuk duurt ongeveer 20 minuten en vult al snel een recital zonder te vervelen. Van de Amerikaanse componisten wil ik vooral Anthony Plog noemen. Zelf trompettist heeft hij een aantal composities voor koperblazers op zijn naam staan. Voor ons is zijn ‘Trio for Brass’ een echte uitdaging. De compositie duurt ongeveer 18 minuten en is origineel bedoeld voor bugel, hoorn en trombone. De bugel mengt mooi met het lagere koper en zo is er een repertoirestuk bij ook voor bugellisten uit de fanfarewereld.
Met vriendelijke groet, Continuous Brass