Aanbod

Voor wie? En wat kun je van mijn lessen verwachten?

Starters kunnen ongeveer vanaf 8 jaar beginnen met het leren spelen op een koperblaasinstrument, als
de voortanden zijn gewisseld. De eerste jaren worden vooral de methodes ‘Easy Steps’ ‘Horen, lezen & spelen’ & ‘Tune Up’ gebruikt, leuke vlotte stukjes met cd-begeleiding in diverse stijlen. Op een rustige manier wordt het notenschrift aangeleerd en ook op gehoor spelen vormt een onderdeel in de les. Daarna kan er zelf worden gekozen voor bijvoorbeeld pop- en musicalliedjes, swingende stukken en zeker ook mooie klassieke werken. Elke leerling ontwikkelt zich in zijn eigen tempo afhankelijk van inzet en motivatie. Daarbij is zeker het streven dat de lessen als plezierig worden ervaren.

 

 

De trompetmethode ‘Horen, lezen & spelen’ (De Haske) is er nu ook met online audiotracks. Zeker tijdens een onlineles is dit handig omdat de cursist deze tracks dan zelf kan starten en kan meespelen. De docent kan het samenspel dan goed beoordelen!
De methode bestaat uit 3 losse lesboeken maar zijn ook gebundeld (voor de prijs van 2 lesboeken!) te verkrijgen met een downloadlink voor de meespeeltracks. Bij de complete uitgave wordt ook nog per deel leuk bonusmateriaal bijgeleverd. De methode is voor een aantal jaren te gebruiken van starter tot meer gevorderde trompettist!

 

 

 

 

 

Het volgende statige klassieke stukje kan na de twee ‘Easy Steps’ of ‘Horen, lezen en spelen’ beginnersboeken doorgewerkt te hebben op het repertoire staan.

Wie van swing houdt kan het volgende liedje ook zo na twee beginnersboeken geoefend te hebben voor de fans voorspelen.

 

 

Gevorderden die extra ondersteuning willen bij het orkestrepertoire of die een speciale techniek of repertoirestuk willen aanleren zijn bij Trompetnet.nl ook aan het goede adres. In goed overleg worden dan doelen gesteld. In de volgende twee – op smartphone opgenomen muzikale fragmenten – komen achtereenvolgens de dubbele- (tu ku tu ku) en de driedubbele tongslag (tu tu ku tu tu ku) aan bod.
https://youtu.be/1H88RHcpF5w
https://youtu.be/mgQU3sPHIG8

Trompetnet.nl

Voor talenten die graag naar het conservatorium willen kan een traject daarop worden afgestemd. Muziektheorie en solfège (gehoortraining) spelen dan een grotere rol in de lessen evenals repertoireopbouw bij zowel voordrachtétudes als solostukken. Ook podiumpresentatie zal dan veel aandacht krijgen.

Een voorbeeld van een interessante en mooie compositie voor solotrompet is ‘Monologue Intérieur’ (2015) van de Nederlandse componist Marco de Goeij die het solowerk opdroeg aan zijn overleden vader en mij de eer gaf als eerste trompettist de première te verzorgen.
https://youtu.be/oFqJK8rd0vg

Voor vervolg:
https://www.trompetnet.nl/trompetnet/lesvormen-en-tarieven