Berichten

Blended trumpet learning

Gelukkig is de pandemie momenteel in een wat rustiger vaarwater. Er kan weer naar het theater, de concertzaal of andere leuke feestelijkheden worden gegaan. Voor het werk stapt men weer vol in de auto of durft het openbaar vervoer weer aan. De online lessen op scholen zijn eveneens naar de achtergrond verdreven en toch weten we niet waar het heen gaat. In de werksfeer hoor je steeds meer dat het hybride werken vaste voet krijgt, deels op kantoor en deels vanuit huis werken en in het onderwijs wordt ook nagedacht over het ‘Onderwijs van de Toekomst’.

Bij toekomstige visies voor het onderwijs komt de term ‘Blended Learning’ steeds vaker naar voren. Het betekent eigenlijk gemengd leren maar dan wel zo dat live-les en online-les elkaar aanvullen, als het ware complementair zijn. In de live-les komen  vooral de onderwerpen aan bod die daar het meest geschikt voor zijn en online aanvullende onderwerpen die eigenlijk best goed digitaal via de computer kunnen. Hierbij kan gedacht worden aan online theorielessen maar ook masterclasses of workshops volgen, instructievideo’s bekijken en daarmee oefenen. Ook live-online kan natuurlijk zowel individueel met de docent als met een groepje. Delen van de les kunnen eenvoudig worden opgenomen en later kan de instructie nog eens goed worden bekeken. Een bijkomstig voordeel is dat online vanuit huis gedaan kan worden en zo reistijd en dure benzine bespaart.

‘Trompetnet.nl’ wil deze ‘gemengd leren’ lesvorm vanaf het najaar van 2022 gaan aanbieden. Dit kan op individuele basis waarbij om de week live en online lessen worden afgewisseld. Hierbij kan in overleg ook voor een andere verdeling worden gekozen. Ook als groepsles is dit een mogelijke lesvorm. Cursisten krijgen naast individuele lessen met veel persoonlijke aandacht dan ook online digitale groepslessen waarbij allerlei multimedia tools zullen worden ingezet om tot inspiratievolle lessen te komen.

Een concreet lespakket zal deze zomer op deze website worden gepubliceerd en bij vragen en/of belangstelling kunt u ook contact zoeken via
https://www.trompetnet.nl/contact-2

Online trompetlessen

De Corona pandemie duurt maar voort en meer activiteiten gaan weer online gebeuren de komende winter. Daarom biedt Trompetnet.nl weer onlinelessen aan.

Online trompetlessen bij ‘Trompetnet.nl’ zijn voor alle leeftijden & niveau’s. Er kan gekozen worden uit wekelijkse of incidentele lessen van 30, 45 of 60 minuten. Aantrekkelijke tarieven!

Voor meer informatie over lesinhoud, lestijden en tarieven kunt u trompetdocent Theo Hartman bereiken per e-mail: theohartman@live.com

Neemt u alvast eens een kijkje op de website van Trompetnet.nl wat zoal nodig is voor een geslaagde online trompetles https://www.trompetnet.nl/online-trompetles

Haags Koperkwartet

Het ‘Haags Koperkwartet’ bestaat uit twee trompettisten en twee trombonisten en is gloednieuw! Op 2 oktober jl. heeft het kwartet haar debuut beleefd op het Vierne Festival in Den Haag. Trompettist Theo Hartman heeft dit ensemble onlangs opgericht en er zijn van het debuutconcert mooie opnames gemaakt. Luistert u maar eens voor uzelf.

 

 

De Bugel

Bugels in bes stemming klinken heel rond en warm en zijn heel belangrijk in een fanfare orkest. Voor gevorderden is de bugel ook heel prettig in de jazzmuziek. Bij ‘Trompetnet.nl’ wordt op dit aangename instrument – wat ook wel de ‘flugelhorn’ wordt genoemd – ook lesgegeven. In de volgende YouTube-video kunt u Theo Hartman beluisteren in de prachtige Tango Étude no. 4 van de Argentijnse componist Astor Piazzolla. Nostalgie en een herfstsfeer zijn hierbij toepasselijk!

https://www.youtube.com/watch?v=L0b71D_DaWo

 

Music For Ever

Hopelijk is de muzikale lockdown ook spoedig voorbij en kan er weer volop gemusiceerd en opgetreden worden.De trompetsolo ‘Music For Ever’ gecomponeerd door Calliope Tsoupaki, Componiste des Vaderlands, staat dan zeker op het repertoire. Geniet u van de warme klanken van deze bijzondere sfeervolle solo!

 

Trompettist Theo Hartman

Trompettist Theo Hartman is van vele markten thuis. Als klassiek geschoold musicus heeft hij in vele orkesten en bij musicals gespeeld. Solistisch kan Theo ceremonieel ingezet worden. Denkt u hierbij aan de opening van een evenement, het muzikaal luister bijzetten bij een huwelijksplechtigheid of een passend stuk bij een uitvaart. Hierbij kan Theo ook begeleid worden door een pianist of organist waar hij vaak mee samenspeelt.

Voor contact en meer informatie zie https://www.trompetnet.nl/contact-2

Luistervoorbeelden:
https://youtu.be/H4rwakN15Z8
https://youtu.be/oFqJK8rd0vg
https://youtu.be/2yLvmzO4JYE

Music For Ever – Calliope Tsoupaki

Tijdens de voorjaarsperiode met veel onlinelessen heeft trompetleerling Joost de smaak te pakken gekregen van de mooie trompetsolo ‘Music For Ever’ gecomponeerd door ‘Componist des Vaderlands’ Calliope Tsoupaki. Net voor de zomervakantie leek het docent Theo Hartman een leuk idee om de muzikale inspanningen tijdens de lessen op video vast te leggen. Voorwaar een prima resultaat waar Joost met goed gevoel de muziek benadert. Luistert u zelf maar eens!

https://youtu.be/92kavcDtQYM

Leslocatie Den Haag

In Den Haag geef ik momenteel weer ‘live’ trompetles op de Sportlaan 208. Wel op een ‘gepaste’ manier in deze tijd van social distancing. Er mag weer meer vanaf 1 juni maar voorlopig tot de zomervakantie blijft de schuifdeur nog dicht op een kier na. Elk moment in het jaar kan er worden aangemeld en een incidentele inspiratieles kan altijd afgesproken worden. Ook is er de optie van een opfriscursus. Voor nadere informatie hieromtrent zie https://www.trompetnet.nl/trompetnet/specials Wilt u meer weten over mijn protocol bij het lesgeven op locatie Sportlaan Den Haag stuurt u dan een email of belt u even. Contactgegevens vindt u op https://www.trompetnet.nl/contact-2

Landelijke actie 4 mei 2020 om vanuit huis het ‘Taptoe Infanterie’ – signaal en het ‘Wilhelmus’ te spelen

Deze 4 mei viering was door de intelligente lockdown tijdens de Corona crisis wel een hele bijzondere. Vanuit diverse instanties was opgeroepen om het ‘Taptoe Infanterie’ – signaal en het ‘Wilhelmus’ vanuit huis te spelen vanaf balcons, daken en waar mogelijk andere locaties. Om precies 19:58:30 werd door het gehele land door amateurs en professionals meegedaan op diverse instrumenten. Zo ook Theo Hartman van Trompetnet.nl maar dan natuurlijk wel op de trompet.

Taptoe Infanterie signaal
https://youtu.be/_iaQm2uDnNM

Wilhelmus
https://youtu.be/HMZ2RQl3yGE

Trompetnet.nl with Theo Hartman online!!

Dutch trumpeter and teacher Theo Hartman will be available for online trumpet (cornet, flugelhorn, trombone, music theory) lessons from April 2020. The lessons for beginner and advanced can be given by Skype or Zoom. Details and ideas about constructive online lessons can be discussed by e-mail.

http://www.trompetnet.nl/contact-2 


In following YouTube links Theo can be watched and listened to. Please enjoy!
https://youtu.be/oFqJK8rd0vg (solo performance Monologue Intérieur by Marco de Goeij on trumpet)
https://youtu.be/guU-IIV-VPI   (Étude from Harry James trumpetmethod fast slurring on cornet)
https://youtu.be/mgQU3sPHIG8 (Étude from Harry James trumpetmethod triple tonguing on trumpet)
https://youtu.be/2yLvmzO4JYE (solo performance Tango Étude no. 4 Astor Piazzolla on flugelhorn)

Trompetnet.nl biedt onlinelessen aan

Momenteel krijgen de leerlingen van Theo Hartman online trompetles. In het kader van ‘sociale onthouding’ is het uiterst belangrijk om nabij contact zo veel mogelijk te vermijden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Diverse platforms en tools als Skype, Zoom en Whatsapp worden nu ingezet om contact met de leerlingen te onderhouden, te blijven enthousiasmeren en studietips te geven. Onlinelessen worden uitgewerkt om het plezier in het trompetspelen te blijven behouden alsmede vooruitgang te stimuleren. Met trompetgerelateerde postings wordt u ook op de facebookpagina https://www.facebook.com/trompetnet.nl op de hoogte gehouden van onlinelessen bij Trompetnet.nl Blijf gezond!

Trompetsolo

Sonatine van de Franse componist Gilles Herbillon is een suite bestaande uit vier delen. Deze solocompositie voor trompet alleen staat hoog op mijn verlanglijst om uit te voeren. In april 2019 heb ik in Studio Sophia alle vier de delen opgenomen en het resultaat van deel 1 getiteld “Complainte” is middels de volgende link te beluisteren. Veel luisterplezier!  

Trompetmethode Harry James


Door de eeuwen heen zijn er veel trompetmethodes geschreven om stap voor stap verder te komen.
Halverwege de 19e eeuw was Jean-Baptiste Arban hier wel de grondlegger van en zijn methode wordt nog steeds door menig koperblazer gebruikt. Tegenwoordig heb je ook veel methodes waar een cd of een onlinelink bijgeleverd worden en zo kan je dan gezellig met begeleiding studeren. Niets mis mee natuurlijk. Toch zijn de ‘oudere’ methodes vaak heel goed om je techniek bij te schaven. Begin september zocht ik bij Muziekhandel Albersen in Den Haag door een stapel tweedehandsboeken en kwam ik de trompetmethode van Harry James voor een zacht prijsje tegen. Gemotiveerd ben ik aan dit boek begonnen om allerlei oefeningen op te frissen en ook me eigen te maken. Bij de volgende YouTube links heb ik een aantal techniekoefeningen ingespeeld. Veel luisterplezier!
Voor chromatiek https://youtu.be/guU-IIV-VPI
Voor dubbele tongslag https://youtu.be/1H88RHcpF5w
Voor driedubbele tongslag https://youtu.be/mgQU3sPHIG8

Muzikaal 2019 met veel kamermuziek en nieuwe initiatieven!

Op zondag 20 oktober j.l. trad Duo Beyond Limits op bij Festival Klassiek Roden. Een erg leuk ééndaags muziekfestival waar eerst de publiekstrekker Vincent van Amsterdam op accordeon een openingsconcert van 45 minuten verzorgde. Daarna ging het publiek verspreid over drie locaties op landgoed Mensinge in Roden naar korte recitals van 30 minuten luisteren. Na een korte pauze werd dit concept nog tweemaal herhaald. De andere ensembles behalve ‘Duo Beyond Limits’ waren ‘Duo Annette Scholten en Nanke Flach’ en ‘Duo Alla Classica’. Het evenement werd afgesloten door ‘Fryslan Brass’. Duo Beyond Limits mocht optreden in het sfeervolle Koetshuis waar het publiek ook talrijk langskwam en genoot van de mooie klanken.

Een uitgebreid sfeerverslag van deze boeiende kamermuziekdag kunt u lezen op http://www.trompetnet.nl/nieuws
Binnenkort worden daar ook live uitvoeringen getoond.

Op zondag 13 oktober j.l. heeft ‘Duo Hartman – Van IJzerlooij’ een mooi recital verzorgd in Zuidhal de concertlocatie van het Vierwindenhuis in Amsterdam. Er was een boeiend modernklassiek programma samengesteld waar zowel individuele soli als originele composities voor cello en trompet werden uitgevoerd.

Een uitgebreid sfeerverslag met YouTube links kunt u vinden op http://www.trompetnet.nl/nieuws

In 2019 staan er al weer wat nieuwe data gepland voor mooie kamermuziek concerten. Op 14 april a.s. treed ik met ‘Triple Berry Trio’ op bij Studio Sophia aan de Groot Hertoginnelaan 3 in Den Haag. Aanvang concert 15.00 uur. We spelen een modern klassiek programma met veel premières. Entreetickets met korting kunnen besteld worden via http://www.ticketkantoor.nl/shop/tripleberrytrio


Tijdig reserveren aanbevolen i.v.m. gelimiteerd aantal stoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met pianist Armin Segger ben ik ook het ‘Background Gents Duo’ begonnen voor meer informele optredens op de achtergrond bij jubilea en recepties. Ons debuut hiervoor was op 9 maart j.l. bij de PvdA Stadsconferentie Den Haag in het Laaktheater.
Het was een leuke drukke receptie waar wij een mix van sfeervolle composities uitgevoerd hebben. Ook voor meer plechtige momenten kunnen wij met al onze ervaring de juiste sfeer op bescheiden en intieme wijze op de achtergrond scheppen. Op verzoek geven wij inzage in ons repertoire en hierbij is programmering op maat in overleg zeker een mogelijkheid. Meer informatie is te lezen op http://www.trompetnet.nl/background-gents-duo 
Te beluisteren zijn we met het mooie ‘Oblivion’ van Astor Piazzolla middels de volgende YouTube link https://youtu.be/v38gvaITEWQ

 

 

 

 

Eind april zal ik met ‘Duo Beyond Limits’ ook weer van de partij zijn als wij het voor ons nieuw gecomponeerde werk ‘Blue Salsa’ door de Australische componiste Meredith Connie gaan opnemen. Op 20 oktober 2019 zijn we in Roden uitgenodigd op het klassieke festival en daar zullen we Blue Salsa driemaal die middag uitvoeren. Voor die festivaldag gaan we gevarieerd repertoire voorbereiden. Meer informatie over deze kamermuziek festivaldag volgt nog. Eind 2019 zullen Yiannis Giagourtas en ik ook weer van de partij zijn voor mooie Kerstconcerten. Luistert u hier nog eens naar onze sfeervolle kerstpromo https://youtu.be/jholfX2aRqk We zijn hier ook voor te boeken via http://www.trompetnet.nl/contact

 

Muzikaal 2018 met veel kamermuziek!

In 2018 treed ik met verschillende kamermuziek ensembles op. Behalve Continuous Brass en Triple Berry Trio speel ik ook in het eind 2017 gestarte Duo Beyond Limits samen met klassiek gitarist Yiannis Giagourtas. Voor december 2018 zijn we al begonnen met het voorbereiden van een mooi kerstprogramma met veel arrangementen en composities van de Franse componist Gilles Herbillon. Onze Kerstpromo kunt u beluisteren op https://youtu.be/jholfX2aRqk

Sinds mei 2018 ben ik ook samen met cellist Ephraïm van IJzerlooij begonnen als het ‘Duo Hartman – Van IJzerlooij’ en zullen wij op 30 september 2018 onze première houden in de Barthkapel in Den Haag centrum. Op het programma staat dan o.a. de wereldpremière van ÉLEGIÉ een duet voor cello en trompet in 2008 door Gilles Herbillon gecomponeerd. Voor verdere details verwijs ik graag naar onderstaande poster.

Muzikaal 2017

2017 is begonnen met een mooi optreden van het ‘Triple Berry Trio’ in Amsterdam. Tijdens dat concert op 22 januari jl. heb ik op mijn nieuwe Carol Brass bes-cornet de Sonate van de Deense componist Thorvald Hansen gespeeld en Boutade van de Franse componist Pierre Gabaye. Verder origineel repertoire voor trompet, cello en piano. In de kleinere ruimte van Zuidhalconcert was de inzet van de C-cornet bij het Trio van Eric Ewazen zeker een vondst.

Op zondagmiddag 19 februari a.s. speel ik tijdens het docentenconcert van de SKVR de Sonate van de Amerikaanse componist Harold Shapero samen met pianist Armin Segger. Een wervelende compositie in 1940 gecomponeerd en opgedragen aan Aaron Copland. Aanvang van het concert in de kleine zaal van het Isalatheater is om 14.30 uur.

Op vrijdag 21 april a.s. speel ik in de orgelserie in de St. Jacobuskerk aan de Parkstraat in het centrum van Den Haag samen met organist en solist Jos Laus enkele soli. Het programma staat nog niet helemaal vast maar gedacht wordt aan ‘Monologue Intérieur’ van de Nederlandse componist Marco de Goeij voor trompetsolo. Verder voor trompet & orgel Duo opus 53 van de Duitse componist Fritz Werner en 3 stukken van de Franse componist Giambattista Martini: Toccata, Largo en Sonata al’postcommunio. Jos Laus begint om 20.15 uur met orgelsoli.

Op vrijdag 23 juni a.s. speel ik met het ‘Triple Berry Trio’ in de Regentenkamer in Den Haag. Een gevarieerd programma met goed toegankelijke hedendaagse klassieke muziek voor trompet, cello en piano zal in diverse bezettingen worden uitgevoerd. Voor meer informatie zie de agenda op de website van de Regentenkamer http://www.regentenkamer.nl

Op 23 september 2017 heb ik met het ‘Triple Berry Trio’ het programma “Tryptique” in de Walkartkerk te Zeist uitgevoerd. In een mooi programma stonden drie originele triocomposities centraal. Het programma werd gecompleteerd met soli en duocomposities in verschillende stijlen.

Op 6 oktober 2017 heb ik met het ‘Triple Berry Trio’ een lunchconcert verzorgd bij Priva De Lier. In een sfeervolle ambiance zijn de werknemers van het bedrijf getracteerd op een mooi muzikaal programma van een uur.

Op 20 november 2017 speel ik met het nieuwe koperkwintet van ‘Continuous Brass’ een avondvullend programma tijdens een bedrijfsevenement in de Orangerie te ‘s-Hertogenbosch. Dit betreft een besloten optreden.

Met de Griekse gitarist Yiannis Giagourtas start ik een nieuw gitaartrompetduo. Wij hopen onze première nog in 2017 te organiseren. Meer over onze ensemblenaam en programmeringen volgt spoedig alsmede informatie over het debuutconcert!

CarolBrass cornet

Harry van der Brug schreef: ''Tijdens de zomer ontmoette ik Theo Hartman tijdens het Meer Jazz festival. Hij was oprecht enthousiast over CarolBrass. Ik heb hem als klassiek musicus een CarolBrass CCR-3850-GLS-SLB mogen leveren. Zijn ervaringen hiermee staan inmiddels op de website.
Theo: Heel veel muziek en plezier van je nieuwe CarolBrass cornet".

Om mijn review te lezen zie http://www.carolbrass.nl
Theo Hartman

Trompetsolo “Monologue Intérieur”

In december 2015 werd ik door de Nederlandse componist Marco de Goeij gevraagd zijn nieuwe trompetsolo "Monologue Intérieur" -opgedragen aan zijn overleden vader- uit te willen voeren. Als mogelijke datum van deze wereldpremière stelde ik 30 januari 2016 voor omdat we toen met het Triple Berry Trio ook onze ensemble première zouden beleven, dubbel feest dus! We vonden in de programmering voor het concert in de Barth Kapel in Den Haag een mooie centrale plek en spannend was het aangezien vlak voor de eerste uitvoering er nog wat wijzigingen in de partituur werden doorgevoerd! De compositie werd door het publiek zeer gewaardeerd en zowel componist als solist mochten beiden na afloop van de uitvoering een ruim applaus in ontvangst nemen.

In juni 2016 hebben we het werk opgenomen en eind september 2016 was de totale registratie van Monologue Intérieur klaar naar tevredenheid van zowel componist als trompettist. In de trompetliteratuur zijn niet veel Nederlandse composities voor solotrompet zonder begeleiding. Een veel gespeelde en gewaardeerde compositie is 'Intrada' (1958) van Otto Ketting, 'Petite Trilogie' (1970) van Willem Frederik Bon, 'One's enough' (1985) van Johan de Boer en 'One Trumpet' (2001) van Martijn Padding.

Ik meen te kunnen stellen dat "Monologue Intérieur" een verrijking voor de trompetliteratuur in het algemeen zal kunnen betekenen. Dit hangt natuurlijk wel af van hoe de compositie bij het publiek en zeker ook bij het trompettersgilde zal worden gewaardeerd. Ik voel me in ieder geval vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen van Marco de Goeij om zijn creatie aan het grotere publiek te mogen tonen. Verder vind ik dat techniek en stijlgevoel bij deze compositie net als bij Otto Ketting zijn 'Intrada' in balans is en op verschillende niveau's uitvoerbaar is. Zo is er voor de gevorderde gemotiveerde amateur trompettist ook een serieus werk bijgekomen hetgeen op mooie concertlocaties kan worden uitgevoerd. Ik stel u graag voor aan "Monologue Intérieur" middels de volgende link https://www.youtube.com/watch?v=oFqJK8rd0vg

Inmiddels staat de YouTube teller na 3 weken op ruim 1100 views en zijn de commentaren op de diverse social media platforms zeker positief te noemen. Zo hebben in Amerika o.a. Daniel Flores, Eddie Lewis en Chris Coletti (Canadian Brass) hun waardering voor de compositie uitgesproken en in Europa ontving ik positieve feedback van niemand minder dan Uwe Koeller (German Brass), Frits Damrow (ex. solotrompettist bij het Concertgebouworkest) en Miroslav Petkov (de nieuwe solotrompettist bij het Concertgebouworkest). Conservatoriumstudente Nadine Baer heeft 'Monologue Intérieur' onlangs op haar tentamen tijdens een recital in Den Haag ook uitgevoerd. Erg leuk dat Marco de Goeij zijn nieuwste creatie zo in de belangstelling staat!

Triple Berry Trio

Trompettist Theo Hartman heeft een nieuw uitdagend ensemble gesmeed. Met cellist Ephraïm van IJzerlooij en pianist Armin Segger is de samenwerking aangegaan in het 'Triple Berry Trio'. Een unieke combinatie van instrumenten in Nederland met een verrassend en origineel repertoire. Het première concert op 30 januari jl. in de mooi klinkende Barth Kapel in het centrum van Den Haag werd goed bezocht en was een ware happening. Voor een sfeerverslag en foto's zie http://www.trompetnet.nl/nieuws/ Via TNCB Productions op deze website is het ensemble te boeken: http://www.trompetnet.nl/contact/

Triple Berry Trio nu ook 'live' te beluisteren in 'Strawberry Jam' (uit de suite Jazzberries - William Schmidt, 1982) met leuke diavoorstelling http://www.facebook.com/tripleberrytrio

The Kingdom of Justice – Carson P. Cooman

De Amerikaanse componist Carson P. Cooman heeft in 2006 een cantate gecomponeerd voor SATB koor, sopraan- en baritonsolist, trompet en orgel. De titel van de cantate is 'The Kingdom of Justice' (opus 686) en heeft bijbel gerelateerde onderwerpen: 'Micha, Jesaja, Jeremia, Jakobus'. Het werk heeft dus vier delen en duurt in het geheel 11 minuten. In de websitelink kunnen de delen afzonderlijk worden beluisterd en is wellicht een idee voor een originele programmering van een kooruitvoering!? Ik heb contact met de componist gehad en de partijen reeds ontvangen. Het koor moet dan nog wel de rechten met de componist afspreken. http://carsoncooman.com/music/the-kingdom-of-justice/

Hoogtepunten 2015

Op zaterdag 21 november 2015 heeft Theo Hartman met het Nederlands Begeleidings Orkest in Lelystad koor COV Stella Maris o.l.v. dirigent Henk Trommel met uitstekende zangsolisten begeleidt in de 'Hohe Messe' van Johann Sebastian Bach. Dit meesterwerk vereist veel voorstudie en het resultaat in het Agora theater was zeer bevredigend te noemen. Als 1e trompettist is deze compositie ook zeker zeer uitdagend en het was dan ook een geweldige ervaring!

Op zondag 1 november 2015 heeft Theo Hartman meegewerkt als 1e trompettist bij het Nederlands Begeleidings Orkest in een gezamenlijke productie met het Amsterdams Gemengd Koor o.l.v. dirigent Paul Valk. In een nagenoeg uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam stonden o.a. het 'Deutsches Requiem' van Johannes Brahms en het 'Te Deum' van Antonin Dvorák op het programma. In de jaren 90 heeft Theo regelmatig met het Radio Symfonie Orkest en met andere producties in deze muziektempel opgetreden. Het was dan ook een waar 'rendez-vous' om in deze ambiance weer eens te mogen optreden. Muzikaal was het concert afgelopen zondagmiddag zeer plezierig.

In 2015 staan er enkele uitdagende en interessante optredens in de agenda van Theo Hartman, trompettist bij 'Trompetnet.nl'. De afgelopen weken speelde Theo als 1e trompettist in de geweldige 5e symfonie van Gustav Mahler uitgevoerd door het Hanze Orkest uit Zwolle i.s.w. WSKOV uit Wageningen onder de bezielende leiding van dirigent Frank Adams. Het waren spectaculaire optredens in de Johannes de Doperkerk in Wageningen op 5 juni jl. en de Fonteinkerk in Zwolle op 6 juni jl. Een compilatie van de delen 1 en 2 zijn via deze YouTube link te beluisteren https://www.youtube.com/watch?v=pE3Usn1bvN8n

Op zaterdag 13 juni jl. heeft Theo Hartman het 'taptoesignaal' gespeeld tijdens de door ToBe cultuurcentrum georganiseerde taptoe waar vele regionale drumbands en orkesten aan meededen. Dit alles was wegens het 50-jarig jubileum van ToBe Ridderkerk. Het was een zeer geslaagde avond waar met veel enthousiasme en vaardigheid werd opgetreden. Aan Theo was het de eer om klokslag 22.00 uur de 'taptoe' af te sluiten met het bekende signaal waarna alle deelnemende verenigingen hun laatste afmars deden.

Voor Theo's optredens als trompettist met Continuous Brass kan de agenda in het Continuous Brass gedeelte op deze website worden ingezien.
http://www.trompetnet.nl/continuousbrass/agenda

Lessen bij Trompetnet.nl

In Den Haag is 'Trompetnet.nl' in de Vogelwijk en het Statenkwartier actief de serie 'starterslessen' -individueel of in groepsverband de trompet en/of de trombone uitproberen- aan het promoten. Spoedig zullen de basisscholen daar ook bezocht worden om te overleggen in welk traject deze kunnen participeren. Ambitie is om het koperblazen onder de jonge jeugd te enthousiasmeren en hierna is een vervolg op de probeerlessen bij 'Trompetnet.nl' uiteraard een optie. Bij het vaststellen van de tarieven wordt een gefaseerde opbouw gehanteerd waarbij het cursusgeld voor de jeugd tot 12 jaar het voordeligst is. Voor alle tariefgroepen geldt dat hoe meer lesblokken direct afgenomen worden des te groter de korting zal zijn. Hierover volgt spoedig meer informatie!
http://www.trompetnet.nl/specials

Trompetnet.nl is nu ook op het ‘world wide web’ te vinden! In deze nieuwsrubriek zullen specifieke trompetgerelateerde onderwerpen worden besproken. Acties zullen in 2015 worden ondernomen om het ‘koperblazen’ bij de jonge jeugd te enthousiasmeren. Daarbij zullen de nieuwe ‘trends’ van de plastic trompetten en trombones ook een rol spelen en is het streven om meer jonge kinderen te bereiken en aan het spelen te krijgen.
Ook zal in deze rubriek aandacht worden gegeven aan toekomstige ‘workshops’ en ‘nieuwtjes uit de koperblaaswereld’ waarbij kan worden gedacht aan welke instrumenten en accessoires er op dit moment populair, interessant of budgetvriendelijk zijn.
Op facebook is Trompetnet.nl al wat langer actief en graag verwijs ik de websitebezoeker naar 'Volg Trompetnet.nl'. In vele ‘postings’ is er reeds aandacht besteed aan het trompetrepertoire met links naar mooie uitvoeringen.